Dag 3 en 4
Door: Kim
Blijf op de hoogte en volg Kim
24 September 2008 | Ierland, Kinsale
Vandaag was mijn eerste echte werkdag. Ik was voor het eerst echt alleen met de tweeling. Geraldine ging zwemmen boodschappen doen en daarna de kinderen ophalen.
Omdat ik de kinderen nog moet leren kennen was het vandaag wat moeilijk om ze stil te krijgen als ze eenmaal aan het huilen waren.
's Middags ben ik met Darragh en Jonathan blackberry's gaan plukken. Dat zijn bramen, ik dacht altijd dat dat bosbessen waren. Anyway, ik had tijdens mij ochtend wandeling een plek gezien waar we veel konden vinden. En dat klopte. We kwamen met een hele lading thuis. Goed puntje voor mij bij de kinderen. Met Jonathan gaat alles een beetje stroef. maar ik denk dat dat komt omdat ik hem niet altijd even goed versta en hij niet begrijpt waarom ik zo raar engels praat.
Met Darragh gaat alles goed. Hij is erg lief en begrijpt echt dat ik niet uit Ierland komt.
's Avonds heb ik niet met het gezin mee gegeten. Ik wilde graag Kinsale zien. Dus ben ik daar gaan eten. Ik wilde naar een Pub gaan om te eten, maar kon die niet vinden. Je kan bij veel pubs eten, maar bij veel is dat erg duur en de goedkopere kon ik niet vinden. Uiteindelijk kwam ik bij een pizzaria terecht die V-izza heet. Het keek uit op de haven van de Jachtclub. Dan zie je wat een geld hier zit. De ober vertelde me dat als je lid wilde worden van die club je een boot moest bezitten. En even voor mensen die geen verstand van boten hebben(zoals ik) een klein kinderbootje kost hier 5000 euro!
Maar het was lekker eten en ik had voor 11 euro een pizza en drinken en een prachtig uitzicht.
Daarna ben ik naar de supermarkt geweest om daar een soort contactadvertentie op te hangen.
Thuis hebben Geraldine en ik naar een vrouw gebeld die een au pair had. Helaas is die au pair daar maar drie dagen geweest en is toen weer naar huis gegaan want ze had heimwee. Beetje jammer..
Geraldine en ik hebben gisteren de kaart erbij gepakt en gekeken waar ik heen moest volgens haar. De busverbindingen zijn niet zo goed hier en dus moet ik in veel plaatsen overnachten. Daarom heb ik besloten niet elke week weg te gaan. Maar om de week om zo mijn salaris op te sparen.
Dag 4:
Vandaag ben ik weer naar Kinsale geweest. Het is ongeveer 3 kwartier lopen daar naar toe. dan rond lopen en 3 kwartier terug. Het was heerlijk weer en volgens Geraldine was ik ook verkleurd(in Ierland, wie had dat gedacht!)
Ik ben blij dat ik het zo goed met haar kan vinden. Als dat niet zo was geweest was het een nachtmerrie geweest! Ze is erg aardig en ook relaxed. Ik moet huislijke klusjes doen. Maar als dat niet af komt vindt ze dat niet erg, als de kinderen maar blij zijn.
En ik ben dus niet echt de werkster! Ik moet er voor zorgen dat het netjes is enz. Maar op woensdag komt er een schoonmakster die de badkamers e.d. doet :)
Vandaag heb ik verder niks anders gedaan dan op de tweeling passen. Darragh had zwemles en dan gaat Jonathan ook zwemmen.
Het ging al beter dan gisteren met de tweeling, volgens Geraldine zijn ze mad about me. Met Jonathan gaat het nog steeds stroef, voor mijn idee. Maar Geraldine zei dat het wel goed ging. Hij is nu eenmaal erg eenkennig.
's Avonds kwam de broer van Des eten. Ook hij verbaasde zich erover hoe mijn engels was. Hij vertelde dat hij een fransman kende die hier al 20 jaar woont en dat die nog niet zo goed engels spreekt als mij.
Ik dacht dat ik niet zoveel meer hoefde te leren t.o.v. de kinderen. Maar thuis zijn de kinderen heel anders dan op het kinderdagverblijf. Dus ik leer hier alsnog erg veel. Maar is ben het er niet helemaal mee eens hoe de opvoeding gaat. Ik probeer altijd consequent te zijn, maar dat zijn ze hier niet echt. En dat merk je aan alle vier de kinderen. Hopelijk weet ik hier goed mee om te gaan...
Ik heb het nog steeds enorm naar mijn zin en hoop binnenkort wel mensen te leren kennen! Hier in Kinsale wonen niet zo veel mensen van mijn leeftijd. Zij trekken allemaal naar Cork of andere steden zodra dat mogelijk is. Ook de ober van de pizzaria vertelde dat het hier niet leuk is om uit te gaan en dat daarom iedereen naar aan andere plaats verhuisd. Hier wonen eigenlijk vooral jonge gezinnnen met kinderen(dus er zijn wel wat au pairs) en mensen die met pensioen zijn.
Morgen gaan we misschien naar Cork, de bioscoop daar. Hopelijk zijn daar leuke mensen aan het werk :)
Love, Kim
24 September 2008 - 21:04
Karin:
Hey Kimmie, ik keek toch nog even voor het naar bed gaan en jouw nieuws is heet van de pers, het staat er net op!! Leuk weer een berichtje te lezen zeg. En wat een luxe dat je niet eens hoeft schoon te maken, heerlijk toch!
Wat de kinderen betreft: de oudste snapt natuurlijk al beter waarom jij "anders" bent dan het andere jongetje en daar komt nog eens bij dat het ene kind zich makkelijker aanpast dan de ander. Waarschijnlijk is Darragh wat nieuwsgieriger en vindt het ook leuk om andere mensen te leren kennen.
Succes verder en hoop dat je snel wat leuke mensen buiten het gezin ontmoet. Geniet ervan! xxxx -
25 September 2008 - 09:29
Oma:
Hey lieffie,
Alweer een bericht van jou. Hartstikke leuk om alles te lezen en te weten, dat het goed met je gaat. Nog maar zo pa daar en al zoveel respons. Je doet het goed meissie, met de kinderen komt het zover dat ze je niet meer willen laten gaan.
Veel plezier en geniet ervan!! Kusssss, oma. -
25 September 2008 - 09:54
Ine:
Hey meid,
super leuk om te lezen dat het goed gaat daar! Ben blij voor je dat het contact met ouders goed gaat. Je maakt me best wel enthousiast met je verhalen haha! Heel veel succes daar en ik hou je in de gaten;)
X Ine