Nog 4 weekenden in Ierland en nog zoveel te doen!
Door: Kim
Blijf op de hoogte en volg Kim
27 November 2008 | Ierland, Kinsale
Nog steeds alles hartstikke goed hier! Ik voel me op mijn plek en ben nu echt gewend hier! Een beetje jammer dat het zo lang heeft geduurd, maar ik weet nu wat ik nodig heb om over mijn heimwee heen te komen dus weer een ervaring en kennis rijker voor de volgende trip(want die gaat er zeker wel komen:))
VOrige week donderdag kon ik met een vriendin van Geraldine mee rijden naar Bandon. Niet zo'n heel grote plaats, maar de enige paardenshop hier in de buurt zit in Bandon. Omdat ik in Killarney zag dat paardenspullen hier iets goedkoper zijn dan in NL wilde ik hier schoenen en chaps kopen. Gelukkig dat ik met haar mee kon rijden want ik deed er op de terug weg 2,5 uur over en met de auto is het 20 minuten.
het was wel een leuk plaatsje, echt Iers net als Kinsale! Alleen was ik er niet echt op voor bereid wat ik daar ging zien.... In het winkelcentrumpje(serieus iets groter dan de ABC in Veendam) was helemaal vol gebouwd met kerstdingen en op de radio werd alleen maar kerstmuziek gedraait!
En zo beinvloedbaar als ik ben heb ik weer wat kerstkado's gekocht en ook kerstkaarten:D
Daarna naar de paardenwinkel. Daar zag ik dat andere takken van de paardensport hier populair is dan in NL. In NL zie je veel dressuur en spring spullen, hier niet. Ik heb één dressuurzadel gezien en geen springzadel. Maar wel veel jachtspullen(speciale zweep, jassen hoeden en dingen voor de honden) en voor de races(off course) wel grappig om al die verschillen te zien! Maargoed goede leren schoenen en chaps gekocht voor 80 euro, valt mee:)
Zaterdag moest ik 's morgens werken en daarna was ik alleen thuis. Heerlijk! Heb films gehuurd, gekeken en lekker niks gedaan! Het is wel eens lekker om een huis zonder gillende krijsende huilende kinderen!
Zondag had ik met Jorien afgesproken. Zij is ook een au pair die ik heb leren kennen via deze website(jaja daar is het ook goed voor!). Wel leuk, want zij had nog helemaal geen Nederlands gepraat sinds ze hier was(ja over de telefoon natuurlijk wel!) en voor mij is het al heel gewoon om NL te praten met Rianne.
Bij Rianne is er trouwens een baby geboren. Adam. Echt super schattig jongetje!
Maar met Jorien was het erg gezellig! Naar de bios geweest en vet lekkere warme choco gehad(moeten we ook weer doen hoor Anna als ik terug ben choco bij hema:))
Verder is de week gewoon als gewoon:)
Maar ik heb een heeeeeeeel handig trucje met Cathal. Als ik "Smakelijk eten" zing dan doet hij zijn mond open(every single time!). Dus dat is wel fijn, maakt het eten een stuk makkelijker!
Maar Harry heeft door dat als hij heel hard en heel hoog gilt hij opgepakt wordt door papa en mama. Dus dat is minder want hij is zo slim dat hij het nu altijd doet wanneer je iets doet wat hij niet leuk vind(bijvoorbeeld cereal als lunch).
Wat wel heel cool is van Harry is dat hij MAMA zegt sinds een paar dagen. En dat is nog al bijzonder omdat hij een open gehemelte heeft. Dus we zijn allemaal erg onder de indruk. En ik durf te zweren dat Cathal mij "IM" noemt als hij iets wil. Helaas ben ik de enige die dat hoort:D
Nou dat was het weer voor deze week! Ik ga dit weekend helemaal niks doen. Ik wil geld sparen voor Dublin.. Want dat is al volgend weekend :O
De tijd vliegt nu echt voorbij hoor jongens! Over 3 en halve week ben ik gewoon al weer thuis. Ik kan het gewoon niet geloven! Geraldine ook niet, maar dan omdat ze dan alles zelf moet gaan doen:D
Vandaag kwam ze trouwens thuis met een shirtje voor mij! Heel lief! Ze vond dat ik strakkere kleren moest gaan dragen:D
Nou, Dit was het dan echt:)
Dikke Kus!!!!
P.S. IK HEB ZIN IN DUBLIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(en kerst natuurlijk;))
28 November 2008 - 03:28
Anouk:
Heey lief nichtje!
Super leuk om te horen dat alles zo goed gaat!
Wat apart dat je op de terugweg zo ontzettend lang onderweg was en de heenreis was zo kort:S!
Die weken gaan voorbij vliegen, dus GENIET en doe alles wat je nog wil doen!!
En natuurlijk onwijs veel plezier in Dublin volgende week!!
Dikke kus en veel liefs -
28 November 2008 - 08:31
Karin:
Ben het met Anouk eens, die terugreis was wel heel erg lang, was je op een ezeltje??...
Je hebt het weer over dingen die sommigen niet kennen, de ene keer een shabrakje en nu weer chaps (even een vertaling voor de niet-paardenpeopeltjes onder ons: dit zijn leren dingen voor om je kuiten, een soort laarzen zonder onderkant, maar daar heb je dan weer die schoenen voor! ingewikkeld?!)
Je weet inmiddels dat je dit als verjaardagskado krijgt!
Ik vind het wel lachen dat je met de tweeling altijd Nederlands spreekt en vooral dat ze luisteren naar NEE en niet naar NO!!
Ook ik heb erg veel zin in Dublin dus nog een dikke week en dan zien we elkaar weer!! Liefs en kus!! -
28 November 2008 - 09:15
Christa:
Toch wel apart hoe dat werkt met die heimwee! Nu je bijna naar huis gaat, heb je nergens last van! Zou het dan toch tussen de oren zitten? Maar fijn voor je dat je het zo naar je zin hebt en dat je alweer uitkijkt naar de volgende reis.
Ik hoop voor je dat je alle spullen nog in je koffer krijgt en dat je niet al te veel hoeft bij te betalen voor overgewicht! Volgens mij moet je op de terugweg gewoon alle kleren die je hebt over elkaar aan doen, je chaps om, laarzen aan en dan red je het misschien om binnen het aantal kilo's te blijven! :)
Misschien kunnen Karin en ik volgende week al wat meenemen naar huis, maar het nadeel van die goedkope vluchten is dat je maar 15 kg bagage mee mag nemen. Als jij nou 3 dagen hetzelfde aandoet in Dublin, kun je de rest van je koffer vullen met zaken die wij mee terugnemen!!! Maar dan wel flink wat deodorant meenemen he!:)
Tot volgende week!! Heb je trouwens alle highlights van Dublin al op een rijtje? Ik heb er nog helemaal niet naar gekeken, dus ik ga ervan uit dat jij ons de weg wijst! -
28 November 2008 - 11:45
Niels:
Hee lief nichtje,
Je zegt dat je nu weet wat je nodig hebt om te wennen en over je heimwee heen te komen, maar wat is dat dan? Tijd? Ben heel blij voor je dat het over is, maar wel een beetje laat he ;)
Sjezus 2 en een half uur? Moest je kruipen? Teveel gedronken in dat stadje? :)
En 80 euri is zeker een koopje :) Je hebt je weten in te houden!
Chaps, ik dacht dat je het verkeerd gespeld had, dat het caps moet zijn, maar ik lees dat het iets vreemds is! Als jij maar weet wat je eraan hebt :)
Veel plezier nog schat!
Dikke Kus Niels -
28 November 2008 - 15:24
Oma,:
Goh meissie, soms wel een babilonische spraakverwarring met die caps, chaps en weet ik veel wat nog meer.
Fijn dat je geslaagd bent, alleen nu nog het spul in Meeden zien te krijgen.
Geweldig he dat het nu zo goed gaat tussen je oren, zelfs de volgende reis zit al in dat hoofd. Fijn hoor, zo hoor ik het graag!!
Nog één week en de invasie uit Holland begint, alleen moet jij wel als gids dienen, dus bereid je maar voor.
Ik vind dat je het steengoed doet met de kinderen en alles eromheen. Je hebt wel een korte vacantie verdiend!! Veel plezier in Dublin, geniet ervan.
Dikke kus en liefs van die oma.